Alzira -Pablo, Seve i Lorja- o El Genovés -Punxa, Tonet IV i Néstor- alçaran hui la copa de campió de la XXXVII Lliga Bankia de raspall-Trofeu Diputació de València. A partir de les 17.45 hores, ambdós conjunts lluitaran per conquerir un premi que s'ha fet més llarg del que estava planificat. La crisi sanitària provocada per la Covid-19 va obligar a aturar la competició i posposar una final que per fi ha aplegat. La gran festa comptarà amb la presència dels dos equips més regulars a la fase prèvia i que més actuacions destacades van acumular, en especial els dos mitgers, Seve i Tonet IV. El desenllaç es podrà viure en directe mitjançant À Punt i es tindrà lloc al trinquet de Castelló de Rugat.

S'espera que siga un duel molt igualat després de l'alt nivell oferit per ambdós equips a la Lliga. Alzira va iniciar en forma i va liderar la classificació quasi tot el campionat. Per la seua banda, El Genovés va patir més a la primera volta amb tres derrotes. Tot i això, el trio de Punxa només va perdre quatre duels a la fase regular. Precisament, dues d'estes partides perdudes van ser contra el trio de Pablo per 30-20.

Tanmateix, la final tindrà pilotaris amb experiència en estes cites, ja que sol Néstor s'estrena. Seve és l'actual campió i Punxa va conquerir la Lliga en 2013. Per l'altre costat, Lorja suma la seua tercera final seguida, mentre que Tonet IV va caure el 2015 i 2018, igual que Pablo el 2017.

Pel que respecta a la XXIX Lliga Bankia d'escala i corda ahir es va disputar l'última jornada amb triomfs de Vila-real -Puchol II, Tomàs II i Guillermo- i Almussafes -De la Vega, Raúl i Monrabal II- contra Dénia (60-40) i Montserrat (60-55), respectivament.