Un total de setze parelles, vuit per cada modalitat, lluitaran a partir del pròxim dilluns per conquerir la Copa Diputació de València-Caixa Popular. L'escala i corda s'estrenarà a la Pobla de Vallbona, mentre que el raspall obrirà a Xeraco, encara que abans d'açò, ahir va ser presentada de forma oficial al Pati dels Scala de la corporació provincial. i amb una tònica clara per part dels portaveus, l'exemple que ha donat la pilota professional com a esport en plena pandèmia.

«Pelayo ja va superar una pandèmia i farà el propi amb esta», va destacar Toni Gaspar, president de la Diputació de València, a l'acte on es va donar a conéixer la Copa. «Des de març ha estat tot complicat però heu donat un gran exemple. Hi ha hagut esports que ni han pogut reprendre», va continuar Gaspar.

Per la seua banda, Andrés Campos, diputat d'esports de la corporació provincial va assenyalar que «la pilota s'ha convertit en un referent de la normalitat. Hem de ser rigorosos, hem de ficar per davant la seguretat i protocols perquè així la pilota continuarà».

Tanmateix, José María Cataluña, president de la Fundació per la Pilota Valenciana, va recalcar la importància dels protocols de seguretat per tal de continuar «sent dels únics que podem acollir públic als trinquets».

Trofeu de l'Arròs

El trinquet Eusebio de Sueca acollirà hui la final del Trofeu de l'Arròs amb Soro III i Salva davant Giner i Tomás II, que iniciarà a partir de les 18.30 hores.