Una nova parella ocupa el tron al grup A de la XIII Copa d’escala i corda Diputació de València – Caixa Popular en una jornada que també ha deixat la primera víctima. Puchol II i Guillermo, equip de la Pobla de Vallbona, van desbancar del lideratge al fins ahir imbatuts, Marc i Tomàs II, conjunt de Montserrat. El 60-25 que els nous caps del tauler (set unitats) van endossar als de la Ribera Alta al trinquet Salvador Sagols de Vila-real, també va suposar l’afonament d’estos fins la tercera plaça. Soro III i Jesús, formació de Vila-real, pugen al segon lloc gràcies al seu triomf d’ahir davant José Salvador i Javi, combinat de Pedreguer-MasyMas, per 60-35 a Sueca, a més de la seua regularitat a les partides perdudes.

Vila-real va igualar a sis punts amb Marc i Tomàs II, però el coeficient de tantejos castellonenc és superior. Tanmateix, José Salvador i Javi, en cap unitat, són el primer duo a dir adéu de les semifinals. Tot i que ahir lluitaren per evitar-ho, fins que Soro III i Jesús van ficar una marxa més a partir del 30 iguals. Així mateix, el triomf de Puchol II i Guillermo es va asseure amb la coordinació que formen com a parella i que a l’altre costat no es va reflectir de la mateixa manera.

El grup A va liquidar ahir la quarta jornada i hui obri el teló el grup B a les 18.30 hores a Pedreguer. De la Vega s’estrenarà a la competició després superada la lesió. Amb Santi, l’equip d’Almussafes es batrà al combinat líder, Dénia amb Giner i Félix, hui en dia, els únics invictes en la modalitat amb sis punts.

La VII Copa de raspall Diputació de València – Caixa Popular va descobrir ahir a Piles al seu primer equip a semifinals, Oliva amb Ian i Brisca. El seu triomf per 25-0 davant la parella de Xàbia, amb Punxa i Raúl, va certificar el seu accés matemàtic i l’eliminació dels de la Marina Alta. Amb dues jornades per davant, Ontinyent només podria igualar amb els olivers a punts i coeficient, però estos tenen més partides guanyades, següent criteri classificatori.

En la Copa 2 Comunitat de l’Esport – Caixa Popular, Mario i Monrabal II van véncer per 60-50 a Pablo de Borriol i Salva, en escala i corda, mentre que en raspall, Momblanch, Murcianet i Nicolas van guanyar (25-5) a Iván i Ibiza.

La Fundación Trinidad Alfonso y la Generalitat Valenciana, a través de Deporte de la Generalitat, trabajan ya en la sexta edición del Dia de l’Esport. Ambas entidades han vuelto a unir sus fuerzas para que los niños, niñas y jóvenes valencianos participen al máximo de esta jornada tan especial en la que, cada año, participan más de 600 centros educativos. Lo hacen, además, con más ganas que nunca después de una edición, la de 2020, marcada por la pandemia del COVID-19 y el confinamiento que obligó a una celebración diferente, online, dentro de los hogares de las familias. Este año, con los Juegos Olímpicos y Paralímpicos de nuevo en el horizonte, la celebración va a contar con la colaboración y la implicación del Comité Olímpico Español.

El plazo para que los centros educativos se puedan sumar a esta acción se encuentra abierta hasta el próximo 31 de enero. La propia celebración del Dia de l’Esport será justo dos meses después: el 31 de marzo. El objetivo es que ese día, miles de niños y niñas con edades comprendidas entre los 6 y los 18 años desarrollen un extra de actividad deportiva, al margen de sus habituales clases de Educación Física, y conviertan sus centros educativos en una fiesta del deporte y la convivencia.

Aunque el Dia Internacional de la Actividad Física y el Deporte es oficialmente el 6 de abril, este Dia de l’Esport va adelantar su celebración al 31 de marzo para evitar su coincidencia con las fiestas de Semana Santa. Para que este año el Dia de l’Esport sea realmente especial, esta celebración no se va a quedar solo en ese 31 de marzo, sino que se pretende prolongar en el tiempo de dos maneras. Por un lado, pidiéndole al alumnado de los centros de la Comunitat Valenciana que compartan una imagen en redes sociales practicando deporte el 6 de abril; por otro, la Fundación Trinidad Alfonso seguirá impulsando la actividad física en los centros con la vista puesta en el Eurobaket 2021 femenino que se celebrará en València.