El nou any ha començat com va acabar el passat: amb els pilotaris oferint bon nivell en les partides programades i amb el públic ambientant els trinquets dins de les possibilitats i les mesures adoptades en la lluita contra la propagació de la pandèmia. Les tres primeres partiddes del 2021 es van completar ahir a Pelayo, Pedreguer i Bellreguard.

En les dues confrontacions de la modalitat d’escala i corda no solament hi hagué bon joc; a més a més, incertesa, equilibri i molta brega. Sobretot al trinquet Pelayo, on el duel es va allargar a les dues hores de durada amb quinzes que van superar els cinc minuts. La victòria va caure del costat de Marc, Jesús i Carlos, que en un magnífic tram final de partida van deixar en 45 a Soro III, Álvaro Gimeno i Bueno. Fins al parcial de 45-40 favorable al trio encapçalat per Soro III, la diferència en el marcador va oscil·lar entre un i dos jocs a la mà del rest de Massamagrell. En este tram, cada pilotari va aportar el millor del seu repertori: els passadors van alçar carretes i els canoners van disparar amb criteri, amb el públic corresponent amb exclamacions de reconeixement en moltes de les accions dels dos bàndols. En l’esmentat joc de 45-40, Soro III i els seus companys van disposar de val que no van concretar. I no és que perdre eixe joc minvara la seua moral o que abaixaren el nivell, perquè van continuar pegant, però ja no van sumar més i la millor definició de Marc, Jesús i Carlos va valdre per a resoldre la partida pel definitiu 60-45.

Al trinquet de Pedreguer la diferència inclús va ser més folgada, perquè José Salvador i Tomàs II es van imposar per 60-40 a Giner, Héctor i Conillet, encara que l’espectacle va ser semblant a l’oferit en la capital.

La parella va fer un recital. El rest de les Valls es va dedicar tota la vesprada a tirar-li ben fort i a passar-ho tot mentre que el mitger de Xaló es va encarar a la llotgeta de baix amb una eficàcia extrema.Començar tan afinats des del primer quinze va permetre a la parella distanciar-se en quatre jocs en l’electrònic (40-20). Va ser aleshores quan el trio va millorar, encara que tampoc va eixir gelat al trinquet. Però sí que és cert que Conillet va agafar més responsabilitat i presència en atac, Giner va dominar la pilota per a intentar que els rivals no connectaren amb comoditat i Héctor alternava l’aire en les rematades llargues amb altres que buscaven més amagar.

I a remolc va continuar el trio perquè José Salvador i Tomàs II no van afluixar ni un poc en les seues prestacions, però el respectable va aplaudir sovint i va abandonar el recinte molt satisfet.

A Bellreguard, on es va jugar la primera partida de l’any de la modalitat de raspall, la satisfacció no va ser tanta. Nivell hi hagué, però del costat dels guanyadors, Ian i Seve, que van superar a Salelles II i Brisca per 25-5.