La competició per equips més emblemàtica de la pilota d’elit arranca hui envoltada de l’incertesa que crea la Covid-19. Les últimes mesures anunciades per la Generalitat Valenciana i l’evolució de la pandèmia van obligar a retardar l’inici de la XXXVIII Lliga Bankia - Trofeu Diputació de València i traslladar totes les partides de la primera jornada al trinquet de Bellreguard. A partir de les 18.00 hores, les formacions del Genovés -Vicent, Tonet IV i José- i de Castelló -Marrahí, Lorja i Murcianet- es batran en la partida inaugural.

Tonet IV tornarà a representar al seu poble després de proclamar-se campió de l’edició anterior amb Punxa i Néstor. El del Genovés estarà acompanyat de dos debutants de la generació de 2001. Vicent acumula més experiència en l’elit. La seua pegada fan del de Xeraco, un jugador a tindre en compte per al futur, encara que també al present. Amb Tonet IV va conquerir el Trofeu Mestres, a banda de la Copa 2. A la punta formarà amb José, també xeraquer.

Els dos punters són protagonistes de la nova fornada que arriba a l’elit, ja que José va ser tercer a l’Individual Sub-23, que va conquerir Murcianet.

El jove pilotari de 18 anys va caure a un equip que es compenetra bé Marrahí i Lorja són una parella reconeguda des de després de la Lliga, ja que són els actuals subcampions de la Copa i del Mancomunitats.

La Lliga de raspall continuarà demà amb un doble enfrontament a Bellreguard, corresponents a les partides programades a Piles i Xeraco al calendari original.

Les mesures adoptades per la Generalitat van motivar a la Fundació a suspendre els duels diaries i mantenir els de competicions oficials fins al 31 de gener. Una data revisable atenent les circumstàncies derivades de la pandèmia. El públic podrà accedir als trinquets on estiga permesa la seua entrada, sempre respectant les mesures de seguretat i sense superar les 150 persones o el 30% de l’aforament total.

La lliga bankia d’escala i corda també va modificar la seua planificació original. La competició devia iniciar el pròxim dimecres a Guadassuar, però és un dels 29 municipis confinats per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Així, este duel es jugarà al trinquet Salvador Sagols Vila-real, en la mateixa data i horari. L’altre canvi és la partida del pròxim divendres a Sueca, que passa al dia 17 de gener a les 12.00 hores. La resta de la primera jornada seguirà amb el calendari original.