Finalment no hi haurà pilota professional fins, almenys, el pròxim 4 de febrer, que és quan acaba la vigència de la resolució amb les noves mesures per a combatre la propagació de la pandèmia que va anunciar el president de la Generalitat Ximo Puig el passat dimarts i que van estar publicades l’endemà en el DOGV.

La decisió es va prendre ahir des del consell rector de la Fundació per la Pilota Valenciana, que gestiona el món professional d’este esport. Des de l’entitat s’apunta que esta ha sigut una mesura meditada que pretén ser una actuació «de solidaritat amb el conjunt de la societat».

Esta és la tercera variació en dos dies pel que respecta al funcionament immediat de la pilota d’elit. El dimecres al matí, amb la resolució de la Conselleria de Sanitat publicada, es va anunciar la «suspensió de tota activitat esportiva de la Fundació». Unes hores després, a la vesprada, la mateixa entitat anunciava que «després d’una anàlisi de la resolució s’ha arribat a la conclusió de la possibilitat que les lligues professionals Bankia continuen desenvolupant-se a porta tancada», amb la qual cosa es tornava a posar en marxa la maquinària per a programar les partides de les lligues per al cap de setmana. I ahir es va notificar, per segona vegada i sembla que la definitiva, l’aturada fins al 4 de febrer.

Segons un comunicat emés per la Fundació per a explicar la decisió, «en l’actualitat, les xifres de contagis tornen a ser molt preocupants, situació que ha obligat les autoritats a prendre noves mesures en la lluita contra la pandèmia que afecten la gran majoria dels nostres conciutadans. I com a esport del poble que considerem que és la pilota, la Fundació ha volgut tornar a ser un exemple de responsabilitat i ara de solidaritat».

La suspensió de l’activitat afecta les lligues professionals, on acabava de començar a competir-se. En el campionat de raspall s’han completat dues jornades de la fase regular, encara que amb l’última partida ja a porta tancada, mentre que en la Lliga d’escala i corda solament s’ha disputat la partida inaugural, que va tindre lloc el passat dissabte al trinquet Pelayo.

En la programació coneguda com del ‘dia a dia’, que consta de partides que no corresponen a competicions oficials o trofeus, l’activitat es va parar a principis de mes perquè la gran majoria dels trinquets no podien obrir a causa d’estar ubicats en localitats en les quals es va decretar el confinament.