La cinquena edició del Trofeu Villarreal va començar ahir amb sorpresa. No tant per la victòria de José Salvador, Nacho i Álvaro, perquè són tres dels pilotaris que millor rendeixen al trinquet de Vila-real, però sí pel fet que els campions de la Lliga, De la Vega, Javi i Carlos, solament van aconseguir un joc (60-20).

La partida va començar com s’esperava, amb els dos equips pegant fort i restant pilotes de quinze. Els aplaudiments sonaven sovint a l’escala, que es va omplir amb la limitació del 50%, però els jocs solament queien del costat del trio de la faixa blava, que aportava un poc més en el seu rendiment, sobretot en la definició.

A mesura que la diferència es va fer més gran en l’electrònic, el domini de José Salvador, Nacho i Álvaro també. Els contraris mai van abaixar els braços, però l’eficàcia dels ara ja finalistes era màxima. José Salvador va ser contundent, encara que amb subtilesa i sabent sempre on amagar la pilota. Al mig, Nacho va fer de tot, i a més bé; quan la va tindre bona va matar i les seues restades cobrint la muralla van limitar molt les opcions de sumar dels rivals. I davant, Álvaro va actuar com un vertader martell. El vencedor va ser el trio ideal.

La segona semifinal es disputarà esta mateixa vesprada en el mateix trinquet de Vila-real. El cartell torna a tindre l’entitat que correspon a un dels esdeveniments curts de més prestigi de la temporada: Puchol II, Jesús i Hilari que tindran en la contra a Marc, Félix i Bueno.

Torneig Mancomunitats

En la modalitat de raspall, el Torneig Mancomunitats – Harbour Energy va completar ahir la segona semifinal de la tercera i definitiva jornada. La partida podia decidir el cartell de la final absoluta, però el que va passar és que l’equip de la Costera-Canal de Moltó, Tonet IV i José va quedar descartat per la derrota per 30-25 davant la formació de la Vall d’Albaida de Marrahí, Brisca i Murcianet.

Després d’un primer joc fàcil per al trio de Marrahí des del dau, la terna rival es va apoderar de la partida en sumar, també amb autoritat, tres parcials consecutius i quasi quatre encara que el val des del rest no el van concretar.

Amb eixe joc aconseguit ‘in extremis’, els de la Vall d’Albaida van reviscolar i millorar en les seues prestacions. Així i tot, semblava que Moltó, Tonet IV i José estaven millor, encara que perdre dos jocs de val-net els va condemnar a la derrota i a l’eliminació, perquè s’han quedat sense opcions matemàtiques.

La plaça vacant de la final absoluta es decidirà demà a Bellreguard en la final d’esta jornada que enfrontarà a Marrahí, Brisca i Murcianet contra Vercher, Roberto i Lorja, de la Mancomunitat de la Ribera Alta. Els dos trios tenen opcions de passar.