El Trinquet Municipal d’Oliva recupera el XXII Trofeu Gregori Maians – Gran Premi Savipecho de raspall. El tradicional torneig que se celebra cada any a la localitat de la Safor torna esta temporada després d’estar absent el 2020 a causa de la pandèmia. Enguany, la Fundació per la Pilota Valenciana ha sumat forces amb l’Ajuntament i el Club de Pilota Valenciana d’Oliva per a recuperar esta data al calendari del raspall d’elit. La cita reunirà als millors raspoters de la nòmina en un format curt, però intens. Amb dues semifinals que se celebraran hui i el 24 d’agost, i una final, el dia 28 d’agost, que servirà per a rendir tribut a la gran figura local, Malonda I.

L’acte de presentació del dimarts fou presidit per l’alcalde de l’Ajuntament d’Oliva, David González; la regidora d’Esport del consistori oliver, Yolanda Navarro; i el president de la Fundació de la Comunitat Valenciana per la Pilota Valenciana, Joan Alepuz.

El president de la Fundació va tindre paraules d’agraïment a l’empresa patrocinadora: «Savipecho per l’ajuda que durant molts anys ha aportat a la pilota i que continua viva. Els patrocinis venien motivats per l’amor que sentien per la pilota. Ara hem de donar una imatge digna per a atraure empreses llunyanes al nostre esport perquè això significaria que la marca ‘pilota’ és exclusiva i amb valors de cara la societat. Com no també agrair el suport de l’Ajuntament d’Oliva per estar sempre al costat de la pilota, sense ells seria impossible organitzar este trofeu, igual que la implicació del club».

A més, l’acte va comptar amb l’homenatjat, Pepito Malonda, que expressà que «és bonic que es recorden d’uno al cap de tant de temps. Estic molt agraït». El tribut a la gran figura local tindrà lloc abans de la gran final que es disputarà el dia 28 d’agost i que serà retransmesa en directe mitjançant la plataforma «Proximia TV».

Pel que respecta als jugadors participants, hi varen ser Salelles II, Vercher i Canari. «Jugar en casa sempre ajuda a créixer. Recordes on t’has criat i sentir la calor dels teus fa que tingues més gana de seguir i lluitar pel que uno vol per l’amor que li tinc a la pilota», comentà un dels pilotaris d’Oliva que participaran en el trofeu, Salelles II. El rest de 19 anys formarà amb Tonet IV i es batrà amb Moltó i Seve, en la primera semifinal del dia 20 d’agost. «Jugar amb la màxima figura és un privilegi i tractaré de seguir els consells perquè ho farà més fàcil i em farà millorar» afegí Salelles II.

L’altra semifinal es viurà al trinquet d’Oliva el dia 24 d’agost amb l’enfrontament de Ian i Canari sobre Vercher i Brisca.