Tonet IV ja és història en la pilota valenciana. El del Genovés s’ha emportat la ‘Feninde’ a casa en aconseguir el tercer ‘Campionat Individual CaixaBank de raspall - Trofeu President de la Generalitat Valenciana’ consecutiu. Tonet IV ha vençut a Salelles II al trinquet d’Oliva (25-10) en la final de la trigèsima sexta edició.

La partida s’ha resolt quan Tonet IV ha sumat des del rest amb 10-5. El mitger ha trobat la galeria amb facilitat i ha tombat l’oportunitat amb ‘val’ que tenia Salelles II. La resta de jocs s’han convertit des del dau.

Tonet IV és el primer mitger que obté la ‘Feninde’ en propietat i el tercer pilotari de raspall per darrere de Pasqual II i Waldo. No pareix que Tonet IV vaja a parar ací perquè des que va debutar en el mà a mà només sap que guanyar-lo. Les noves generacions estan creixent en l’era de Tonet IV, el número u en la raspada fins que un altre diga el contrari.

Fa una setmana, Puchol II feia el mateix i es proclamava campió de l’Individual CaixaBank d’escala i corda per cinquena vegada, en guanyar a Marc per 60-50 a Pelayo.