La 9ª edició del Trofeu d’Estiu d’escala i corda ja coneix als seus primers finalistes directes, després que les categories de Primera, Quarta A i Quarta B van concloure el cap de setmana passat la fase regular. A Segona, Tercera, Cadet i Infantil encara estan per triar els candidats als títols que es lliuraran els dies 30 i 31 al trinquet de Torrent.

L’última jornada de la màxima categoria va oferir més d’una sorpresa. Xilxes, que liderava la taula però descansava, havia d’esperar la derrota de Delifret-Magber Petrer per a obtindre el bitllet cap a la final. I això es va produir. Les Alcusses Moixent es va imposar per 40-60 al trinquet petrerí i va deixar sense opcions als del Vinalopó Mitjà.

A l’altra partida, Traverauto Riba-roja també va caure a casa, però les conseqüències van ser mínimes. Els riba-rogers ho tenien pràcticament fet i es van veure sorpresos per Trinquet de Torrent A, que s’acomiadà del torneig amb un bon triomf (50-60).

D’aquesta manera, Riba-roja i Xilxes s’amidaran en una final inèdita. Per als del Camp de Túria serà la tercera final consecutiva, després del títol aconseguit al 2020 davant Massamagrell i el subcampionat del 2021 contra Onda al trinquet d’Algímia d’Alfara. Per als de la Plana Baixa, que juguen la seua primera final.