«Xàtiva té nom de dona». Aquesta és la nova campanya que ha llançat l’Ajuntament de Xàtiva per commemorar el Dia Internacional de la Dona, el proper 8 de març.

Aquest any, la campanya de conscienciació es portarà a terme, de manera conjunta, amb la comunitat educativa de la localitat. D’aquesta manera, cada centre escolar de Xàtiva realitzarà diferents exposicions sobre dones de Xàtiva, nacionals o internacionals. A més, per tal de visibilitzar encara més la figura de la dona, també es dissenyaran exposicions sobre dones del municipi que es dediquen a les tasques de cura, amb l’objectiu de donar-li el seu merescut reconeixement.

Els centres escolars també faran cartells amb l’eslògan de la campanya i, amb tota aquesta informació, editaran un vídeo que es publicarà a les xarxes socials de l’Ajuntament.

Com no podia ser menys, el Consell de Dones també ha volgut participar en el reconeixement d’aquest dia. Per fer-ho, col·locaran siluetes de dones per tota la ciutat, així com pancartes amb eslògans feministes i reivindicatius a l’Albereda. El mateix 8 de març, com és costum, realitzaran una manifestació per commemorar el Dia Internacional de la Dona. Aquest any, degut a les mesures sanitàries contra la covid-19, la manifestació es farà amb cotxes pels carrers de Xàtiva.

Per últim, des de la Regidoria de Dona i Igualtat està previst que es continue realitzant de forma presencial l’escola d’empoderament i es presentarà una plataforma online d’empoderament de la ciutadania. Per a concloure els actes de commemoració, la pròpia Regidoria presentarà el diagnòstic de l’enquesta ‘Dona i Igualtat’.