La delegada del Govern, Gloria Calero, i la consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, han apel·lat a la "responsabilitat" dels ciutadans davant d'una "minoria insolidària" i els han demanat que "no tinguen por" de denunciar i "no dubten a telefonar a la Policia" si un veí celebra una festa que incomplix les normes. Així, representants del Consell i de les forces de seguretat apel·len a la responsabilitat individual i a la solidaritat en el compliment de les normes així com a la denúncia veïnal per a fer complir les normes anti-COVID. Així ho han acordat en una reunió amb els responsables de les forces i dels cossos de seguretat de l'Estat. 

"No tinguen por" de denunciar i "no dubten a telefonar a la Policia" si un veí celebra una festa en el domicili que incomplix les normes, han comentat Bravo i Calero. En este sentit han agraït, a més, el "bon comportament" que han tingut els valencians, ja que el primer cap de setmana només s'han imposat 300 actes de proposta de denúncies a la Comunitat Valenciana, que compta amb una població de 5 milions d'habitants. "Una taxa molt xicoteta", ha indicat Gabriela Bravo, que ha volgut recordar que de tots els brots detectats des de l'alçament de l'estat d'alarma anterior, el passat 21 de juny, el 60 % té origen social.

En la reunió han participat la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero; la consellera de Justícia, Gabriela Bravo; la comissària de la Policia Autonòmica valenciana, Marisol Conde; el subdelegat del Govern, Rafael Rubio; el cap de la Guàrdia Civil de la Comunitat Valenciana, el general en cap José Hermida; el comissari principal de la Policia Nacional, José Piris i, en representació dels policies locals, José María Ángel, director general d'Emergència. 

Respecte a com afectaran al Nadal estes mesures, una època de l'any en la qual les reunions familiars són l'essència de les festes, s'ha tornat a recordar que la mesures estaran en vigor fins al 9 de desembre i el que es pretén és buscar un equilibri entre salvar l'economia i el dret a la reunió. "Si complim i som responsables podrem tornar a certa normalitat pel Nadal", han indicat, encara que les autoritats han volgut deixar clar que si Sanitat entén que les xifres no van bé, "s'enduriran les penes".