Les festes privades il·legals a València, amb presència de més de 6 persones, s’han disparat i s’ha passat de 7 sancions imposades per la Policia Local a 137. És el resultat de la forqueta de dies que van des del 24 d’octubre al 16 de novembre. Així ho ha revelat el regidor de Policia, Aarón Cano, dins del repàs a l’estat d’alarma a la ciutat.

Des de juny a novembre, s’han imposat 15.194 multes per no portar mascareta; aquestes s’han reduït a 1.711 al novembre pel fet que no hi ha botellot a la ciutat i perquè “la gent respecta més les restriccions”, ha indicat el regidor de Policia.

No obstant això, Cano va alertar de la gravetat d’incomplir les normes en l’àmbit privat, ja que el 80 % dels brots o rebrots per contagis del virus es donen en reunions familiars i socials. Tant, que València està registrant hui 246 casos per cada 100.000 habitants enfront dels 25 casos que hi havia el mes de juliol i que és la xifra recomanada per la UE i l’OMS.

La Policia Local ha imposat 711 sancions per incomplir el toc de queda a persones, des que es va activar el 25 d’octubre a les 12 de la nit.

I, mentrestant, la ciutat està registrant una mitjana de 8,53 brots diaris, la qual cosa suposa una situació “molt complicada”.