Tres guàrdies civils es van asseure ahir en la banqueta com a acusats per un delicte de fals testimoni per, presumptament, mentir perquè foren condemnats per atemptat contra l’autoritat dos homes que van resultar ser innocents. El judici va desenvolupar-se en la secció tercera de l’Audiència Provincial, després que els tres acusats no arribaren a un acord de conformitat en mantindre la seua innocència, ja que això va ser el que van interpretar per la maniobra que va fer el conductor.

El Ministeri Fiscal sol·licita per a cada un dels tres processats una pena de dos anys de presó per un delicte de fals testimoni contra reu en causa criminal, amb l’agreujant que ha estat comés per membres dels cossos i de les forces de seguretat de l’Estat.

Els tres guàrdies civils estan acusats de mentir en un judici malgrat que, com a testimonis, tenien l’obligació de dir la veritat. Un jutjat penal de València va cridar-los a declarar el 7 de març de 2018 en una causa seguida contra dos homes als quals s’acusava d’un delicte d’atemptat per, suposadament, envestir, amb el seu cotxe, un dels guàrdies.

En aquest judici, els agents van mantindre que el cotxe dels dos homes havia atropellat un d’ells, com reflectia l’atestat amb el qual va començar el procediment pels delictes d’atemptat amb instrument perillós, lesions i tinença il·lícita d’armes.

No obstant això, durant la vista oral es van visionar imatges gravades per una càmera de la zona, en les quals quedava patent que el guàrdia «va esvarar-se a una distància prou allunyada del cotxe per a concloure que no va caure a terra a causa del colp del cotxe».

El Jutjat Penal número 4 de València va absoldre els dos acusats, el juny de 2018, i va ordenar expedir una testimoniança contra els tres agents per haver mentit en aquesta declaració testifical.

A més de la pena de dos anys de presó, el fiscal sol·licita una multa de 1.800 euros per a cada un pel delicte de fals testimoni. Durant el judici es va visionar l’enregistrament de les càmeres de seguretat del peatge de Sagunt on van ocórrer els fets.