La Comunitat Valenciana ha registrat 291 casos de coronavirus aquest cap de setmana. Malgrat la caiguda evident de contagis que pot intuir-se, l’“efecte cap de setmana” pot ser el vertader justificant d’aquest enfonsament en les infeccions de SARS-CoV-2.

Amb una cadència setmanal, l’anomenat “efecte cap de setmana” provoca que, els dilluns, la xifra de contagis siga més baixa, mentre que els dimarts s’informe d’un repunt. La menor activitat en laboratoris o el procés de cites per a fer-se PCR podria provocar que les dades dels dilluns siguen tan baixes de manera reiterada.

Per províncies, la distribució de positius nous és la següent: 9 a Castelló (11.544 en total), 147 a Alacant (35.271 en total) i 133 a la província de València (54.925 en total).

No obstant això, sembla que la Comunitat Valenciana sí que està aconseguint reduir l’expansió del coronavirus. En aquests moments, hi ha 13.681 casos en actiu, la qual cosa suposa un 12,12 % dels 101.742 contagis detectats a escala autonòmica des de l’inici de la crisi sanitària.

De fet, durant l’últim cap de setmana de novembre, Sanitat ha comptabilitzat 2.823 altes mèdiques a pacients COVID que han superat la malaltia. El total de persones que s’han curat de coronavirus a València, Alacant i Castelló ascendeix ja a 96.834.

La xifra de morts per coronavirus sí que manté la tendència creixent. Durant aquest cap de setmana, han mort 20 persones pel virus, per la qual cosa el total de decessos ascendeix a 2.361.

Situació en residències

Hui dia, hi ha algun cas positiu en 89 residències de majors (4 a la província de Castelló, 28 a la província d’Alacant i 57 a la província de València), 18 centres de diversitat funcional (3 a la província de Castelló, 4 a la província d’Alacant i 11 a la província de València) i 5 centres de menors a la província de València.

A més, durant el cap de setmana, s’han detectat 27 positius entre interns, 17 entre treballadors i tres defuncions.