Que córrega l’aire. Els gimnasos de Xàbia agafen oxigen. S’han «traslladat» a les platges i als passejos marítims. En temps de pandèmia, millor fer exercici a l’aire lliure. Les sales i els aparells poden esperar. Si ix un dia radiant com el d’ahir, els monitors agafen els pesos, les manuelles i les bandes elàstiques i improvisen un gimnàs a l’aire lliure. Hi porten també els gels desinfectants i els esprais. A cada moment, arruixen els objectes de fer exercici. A més, les dinàmiques dels gimnasos han canviat molt últimament. Es treballa més l’elasticitat que la força. Els exercicis que triomfen són els del crossfit, una mescla de potència (un poc de pesos), flexions, abdominals i resistència. És un no parar.

El passeig marítim Guillermo Pons, a la Caleta o Cala Blanca, es va transformar ahir de matí en un gran gimnàs. Els monitors hi porten, fins i tot, radiocassets. L’exercici condeix més si es practica a ritme de música energètica. També nuguen a les palmeres les bandes elàstiques. Així, els esportistes poden exercitar els braços i els abdominals.

Abans de la pandèmia ja es començava a posar de moda això de traslladar algunes classes de gimnàstica a la platja de l’Arenal o fer ioga en els passejos marítims. Ara és quasi una obligació. Els gimnasos són un dels negocis que pitjor ho estan passant en aquesta crisi sanitària. Els amos s’esforcen a desinfectar permanentment els aparells. Però una alternativa que guanya força és la d’escapar de les quatre parets dels gimnasos i buscar l’aire lliure.

La Marina Alta i Xàbia hi juguen amb avantatge. La temperatura és molt agradable a la tardor i a l’hivern. Fer esport al costat de la mar és un luxe. El sol tempera els músculs dels esportistes.

Això d’emportar-se el gimnàs a la platja i als passejos marítims és més que una moda passatgera. La pandèmia ha accelerat les classes de ioga i d’exercici a l’aire lliure. Ara és una obligació airejar tots els espais tancats. A les platges i als passejos marítims, no hi ha problemes de ventilació. La brisa de la mar és higiènica. Això sí, no estaria malament que els esportistes mantingueren les distàncies. Que córrega l’aire.