La Guàrdia Civil ha detingut el propietari d’un supermercat d’Antella per instal·lar una càmera de vídeo en el bany que utilitzaven les dues treballadores de l’establiment. El dispositiu estava ocult en un moble auxiliar i enfocava el vàter de manera que no arribaren a aparéixer les cares de les víctimes, que també utilitzaven aquesta cambra per a canviar-se de roba quan iniciaven la seua jornada laboral.

La càmera va ser descoberta després que el propietari del negoci exhibira, com a estat de WhatsApp, suposadament per error, una imatge captada amb el dispositiu i que van arribar a veure diverses persones del municipi i una de les treballadores. La denúncia formulada per les empleades a la caserna de la Guàrdia Civil de Càrcer va provocar que una unitat de la Policia Judicial de Xàtiva es desplaçara dijous a Antella i, segons van detallar algunes fonts, descobriren l’acusat quan es disposava a retirar la càmera per a tornar a carregar la bateria.

Les treballadores sospiten que el dispositiu pot estar en funcionament en aquest lloc des de mitjan agost, quan va desaparéixer una porta del moble auxiliar del bany i el propietari va explicar que l’havia arrancada de manera accidental, segons van detallar fonts de l’entorn de les denunciants. L’arrestat, que va quedar en llibertat amb càrrecs després de prestar declaració, està acusat d’un presumpte delicte contra la llibertat sexual i contra la intimitat. Pel que sembla, rebia les imatges en el seu telèfon mòbil. La Guàrdia Civil investiga si l’implicat ha pogut difondre les imatges, un extrem que va negar quan van interrogar-lo les forces de seguretat. El cartell amb la marca de la franquícia va ser retirat dimarts de l’establiment.

«No cregueu que n’hi ha una en el vàter»

El detingut és un home d’uns 50 anys que es va fer càrrec del supermercat fa aproximadament un any i mig. Va contractar fa un temps la instal·lació d’un sistema de vigilància de la botiga que li remetia les imatges al telèfon mòbil i, segons van detallar les mateixes fonts, quan va anunciar la presència de les càmeres a les treballadores va fer broma i va indicar-los que no cregueren que també n’havia posat en el vàter. Tal vegada el subconscient el va trair, ja que, poc temps després, va recórrer a aquesta pràctica amb una càmera molt més rudimentària que deixava enfocada al vàter i que li oferia imatges des de terra i fins a la cintura, aproximadament.

Les treballadores van assabentar-se de l’existència d’aquesta quan, dimecres passat a la vesprada, de manera casual, van detectar la imatge del bany en l’estat de WhatsApp del seu cap. Pel que sembla, una d’elles va arribar a fer una captura abans que el titular del telèfon la retirara i tot apunta al fet que aquest ni tan sols va arribar a comprovar qui havia vist la imatge. Les afectades van formalitzar aquella mateixa nit la denúncia, encara que, seguint les indicacions de les forces de seguretat, la jornada laboral de dijous va començar amb normalitat per a evitar que l’acusat poguera destruir proves.

L’home es va oferir diverses vegades a una treballadora a cobrir el seu lloc si necessitava anar al bany, segons relaten des del seu entorn. Fins i tot li va oferir acabar abans la jornada matinal i, quan hi va arribar la Guàrdia Civil, el van trobar retirant la càmera per a posar-la a carregar.