Calp segueix en estat de xoc per la defunció d’Ascen López, regidora socialista des de 2015 i una persona molt volguda al municipi. Va lluitar amb coratge contra la malaltia. Només els més afins a Ascen sabien d’aquest combat que ella lliurava amb gran fortalesa i discreció. Els seus familiars i molts amics li han dit hui l’últim adeu a l’església de la Mare de Déu de les Neus.

Ascen tenia 50 anys i va entrar en la corporació municipal en 2015. El seu tarannà seré, la seua capacitat de consens i de conciliar han deixat petjada en el grup municipal i a l’ajuntament. “Era una persona molt treballadora, molt lluitadora i també molt discreta. La seua tasca era fonamental. Es va convertir, de seguida, en un pilar del grup municipal. Deixa un buit enorme”, ha destacat hui el portaveu municipal del PSPV, Santos Pastor.

Ascen deixa marit, dues filles i un net d’un any, per qui es desvivia. La seua família va arribar a Calp des de San Pedro, a Albacete. Ella era una enamorada de Calp. Per aquest motiu va decidir entrar en política i aportar-hi tot el seu esperit conciliador i de treball seriós i discret. La cridòria de la política no anava amb ella. El seu fort era treballar amb humilitat. També va ser una dona emprenedora. Treballava com a administrativa en un despatx de procuradors.