El toc de queda a la Comunitat Valenciana canvia d’horari, aquest 1 de gener de 2021, i torna a la normalitat després de la nit de Cap d’Any. L’últim dia de l’any, per ser un dia especial i de celebració del Nadal en el qual diem adeu al 2020 —un any marcat per la pandèmia de coronavirus—, l’horari del toc de queda a la Comunitat Valenciana va marcar les 00.00 com a hora límit per a estar pel carrer.

Entre aquestes restriccions de Nadal, hi ha l’horari del toc de queda, que des de fa unes setmanes es va establir en les 23.00 hores a la Comunitat Valenciana, amb les úniques excepcions de les dues nits més assenyalades en el calendari nadalenc: la nit de Nadal i la nit de Cap d’Any, en les quals s’allarga una hora, fins a la mitjanit. Aquesta limitació de la mobilitat romandrà vigent fins al pròxim 15 de gener. Excepte en les dues dates esmentades (la nit de Nadal i la nit de Cap d’Any), el toc de queda serà a les onze de la nit.

Toc de queda

Toc de queda a València i canvis en l’horari d’aquest segons l’evolució del coronavirus

El primer toc de queda que es va decretar a la Comunitat Valenciana es va posar en marxa després d’estiu, a principis de la tardor, començava a mitjanit i així va romandre, inamovible, durant diversos mesos. Després, amb el Nadal molt a prop i les demandes de la ciutadania, el Consell va optar per allargar l’horari per a permetre més mobilitat i contacte amb motiu de les festivitats més assenyalades d’aquestes dates. En aquells moments, es va anunciar que el toc de queda seria a la una i mitja de la matinada en les principals festes nadalenques.

Més tard, l’avanç imparable de la pandèmia del coronavirus i la multiplicació dels casos de COVID a la Comunitat Valenciana va obligar la Generalitat a retallar l’horari del toc de queda per a intentar frenar l’epidèmia de la COVID, immersa ja en el que s’ha anomenat la tercera onada. És el que hi ha vigent actualment: de 23.00 a 6.00 hores.