Les actituds d’abús i assetjament cap a les dones en llocs públics són, lamentablement, bastant freqüents. Les concentracions de gent, els llocs estrets o el transport públic són llocs que els assetjadors aprofiten per a, en el moment menys pensat, aproximar-se a la seua víctima per a tocar-la.

Aquesta mateixa situació és amb la qual s’ha hagut d’enfrontar una popular presentadora de la televisió valenciana, À Punt. Es tracta de Clara Castelló, la periodista que condueix ‘Les notícies del matí’, que ha contat, en el seu perfil en la xarxa social Twitter, l’assetjament que va patir en un autobús de l’EMT de València quan un home “de mitjana-avançada edat” es va asseure al seu costat i va començar a toquejar-la de manera dissimulada.

“Sis de la vesprada. Principis d’any. Vaig en un dels molts autobusos de l’EMT que connecten la ciutat de València”, així comença la narració de Clara Castelló. “En una de les parades puja un passatger de mitjana-avançada edat. S’asseu al meu costat. El mire de reüll, recelosa perquè hi ha seients buits”. És evident la sensació d’incomoditat que envaeix la periodista, encara que, com ella mateixa narra, “no li replica”, perquè l’autobús comença a omplir-se.

És aleshores quan aquest passatger recolza el seu colze contra la cuixa de la dona, quan aquesta (malgrat que al principi creu que és un contratemps fortuït) s’adona que l’home està buscant el contacte de manera persistent.

Castelló se sent tan violenta que acaba alçant-se del seu seient i canviant de lloc, això sí, fent-li saber a aquest passatger que s’ha adonat de la situació. “M’enfada no tindre la valentia suficient per a cridar. Per a posar-lo en evidència”, i és que és molt habitual que les víctimes d’aquesta mena d’assetjament se senten avergonyides i no planten cara als assetjadors.

“És descoratjador comprovar que ni la pandèmia, ni els bons propòsits de l’any nou poden amb determinades actituds repulsives, menyspreables i masclistes”, diu la presentadora.