L’alcalde de València, Joan Ribó, ha assegurat que l’Ajuntament ja ha oferit tant casals fallers com centres esportius per a la vacunació contra la COVID, però ha afirmat que es troba “a l’expectativa” del que diga la Conselleria de Sanitat i de saber quines pautes de vacunació se seguiran.

“No sabem exactament quina pràctica vol dur a terme la Generalitat”, en referència a si la vacunació serà en grans espais on es puga vacunar en grups xicotets, “com als Estats Units”, o com en altres països, on s’habiliten llocs xicotets i “es diversifica la població”.

Sobre aquesta qüestió, Joan Ribó ha explicat que, des de l’Ajuntament, “s’ha pensat en tots dos casos” i ha afegit que “bé siga en grans llocs, amb centres esportius, com al Cabanyal, Natzaret o el riu –en referència als camps de futbol de l’antic llit–, o bé en llocs xicotets, com els casals fallers –llocs per a vacunar i també com a centre logístic–, la disponibilitat és la que faça falta”.

L’ús dels casals fallers sorgeix a partir de l’oferiment de la Interagrupació de Falles, que ja va posar-ho sobre la taula fa diversos mesos, apel·lant al caràcter de locals de proximitat i ben articulats en tots els barris de la ciutat. Aquests locals han acollit, des de l’inici de la pandèmia, nombroses donacions de sang en col·laboració amb el Centre de Transfusions i amb la Creu Roja. Durant la reunió recent en la qual es va acordar la suspensió de les Falles 2021, es va tornar a posar sobre la taula l’oferiment.

Així, ha destacat que “oferirem tot el que siga necessari” perquè, segons ha afirmat, “en aquests moments la vacunació és una qüestió prioritària”.

Finalment, pel que fa a llocs com Fira València o el Palau de Congressos, Ribó ha reiterat que es farà “el que faça falta” i ha conclòs que la disponibilitat serà “tota la que puguem oferir”.