L’alcalde de Benavites, Carlos Gil, ha sigut expulsat del Grup Popular a la Diputació de València després que la Fiscalia haja demanat per a ell una pena de 10 mesos de presó per un delicte de maltractament en l’àmbit familiar. La mesura l’ha comunicada hui el president provincial del PP, Vicente Mompó, després de conéixer-se el processament de Gil, a qui el partit ha demanat que renuncie a l’acta de diputat.

Quan va eixir a la llum la denúncia de maltractament contra Carlos Gil, el mes de setembre passat, el PP va sol·licitar la seua suspensió cautelar de militància en el partit i la direcció provincial la va acceptar perquè entenia que la seua situació no era compatible amb l’acompliment de les seues responsabilitats. Des d’aquell moment va cessar en les seues funcions com a coordinador general del PP de la província de València. No obstant això, en els últims mesos ha continuat participant de manera activa en els plens i en els consells d’administració de Divalterra com un integrant més del Grup Popular.

Mompó ha anunciat que Carlos Gil deixarà també de representar el PP al seu municipi, atés que se li ha demanat la baixa definitiva del partit. Mompó ha recordat que els estatuts interns del Partit Popular «estan per a complir-se» i ha defensat que el partit que encapçala és absolutament sensible contra la violència masclista i està totalment determinat a combatre-la en tots els àmbits. El president provincial del PP ha volgut mostrar «respecte absolut a les decisions judicials» i també al «dret a la presumpció d’innocència».