La Conselleria d’Educació ha sol·licitat als centres educatius de la Comunitat Valenciana que detallen l’edat del seu personal, de cara a la vacunació massiva dels treballadors docents i no docents que tindrà lloc “les pròximes setmanes”. Si bé encara no s’han detallat les possibles dates, aquesta no començarà abans de la segona setmana de març.

La petició consta en una carta que el secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler, ha fet arribar als col·legis i instituts a primera hora d’aquest matí.

En aquesta, s’indica que Educació, juntament amb la Conselleria de Sanitat, està organitzant el pla de vacunació i que, “per a planificar adequadament aquest procés de vacunació, resulta necessari recaptar el nombre de persones que correspon a cada centre”, per a la qual cosa cal distingir entre les nascudes abans de l’1 de gener de 1966 (majors de 55 anys) i les que van nàixer l’1 de gener de 1966 o més tard (menors de 55 anys).

Per a fer-ho, els centres tenen fins dimecres que ve a les 14.00 hores per a accedir a un formulari en línia, per mitjà d’un URL corresponent a cada centre. Cada col·legi i institut tindrà un codi identificatiu al costat del qual hauran de detallar el nombre de personal docent que té en cada grup d’edat.

100.000 professionals

Cal recordar que els treballadors de l’àmbit educatiu han sigut inclosos en la fase 2 de la vacunació i que rebran la vacuna d’AstraZeneca, que només es pot administrar, de moment, a menors de 55 anys. Per aquest motiu, la Conselleria demana als centres informació sobre la data de naixement dels seus treballadors, que preveu que en seran uns 100.000 que treballen de cara a l’alumnat.

A més dels docents de tots els nivells preuniversitaris, el Consell també ha inclòs, en aquesta immunització, tot el personal no docent que estiga en contacte amb l’alumnat.

Així, l’escrit de hui també detalla, per primera vegada, quins són aquests grups:

-Personal docent adscrit al centre que estiga treballant o de baixa temporal.

-Personal d’administració i serveis (administratiu, auxiliar de gestió, auxiliar de serveis, subaltern, ajudant de manteniment, personal de cuina i de neteja).

-Personal d’atenció educativa (fisioterapeuta, personal educador d’Educació Especial i d’Educació Infantil, personal tècnic de gestió de suport de llengua de signes, treballadors socials).

-Personal auxiliar de conversa i personal que hi faça les pràctiques al centre.

-Personal extern que presta serveis per al centre i que té contacte directe i habitual amb l’alumnat: personal treballador de l’empresa de neteja, monitors i monitores de menjador i personal de cuina, personal que treballa en el servei de bar-cafeteria del centre, personal de l’empresa de transport (conductors i conductores, monitors i monitores acompanyants).