La consellera de Sanitat, Ana Barceló, compareixia fa un any per a confirmar, el dimarts 3 de març de 2020, la primera mort per COVID-19 a la Comunitat Valenciana i a Espanya. Era una persona que va morir el 13 de febrer del mateix any, que al principi es va catalogar com un pacient de pneumònia greu i va morir a l’Hospital Arnau de Vilanova de València. Es tracta d’una persona que havia viatjat al Nepal.

Aquell dia també s’informava de quatre nous contagis de COVID-19 a la Comunitat. Dos eren de dones que romanien a casa amb símptomes lleus. Un altre d’ells era el d’una dona hospitalitzada a l’Hospital de Manises.

Així mateix, la responsable de Sanitat i Salut Pública manifestava que finalment el partit València CF - Atalanta i el València Basket - Olímpia Milà se celebrarien sense públic, a porta tancada. Barceló va assenyalar, aleshores, que només es podien celebrar esdeveniments esportius molt xicotets i sempre que foren identificades les persones procedents de zones de risc.

Un any després d’aquella compareixença davant dels mitjans de comunicació, la Comunitat Valenciana es troba en una situació de descens de la tercera onada. El balanç de la crisi sanitària, fins al dia de hui, registra xifres dramàtiques, amb 6.752 morts a causa de la COVID i quasi 380.000 persones contagiades. De les defuncions, més de 2.000 s’han produït en residències de persones majors. Ahir hi havia 1.048 persones ingressades als hospitals valencians, de les quals 248 estaven en unitats de cures intensives.

En el costat positiu, si es pot trobar alguna cosa positiva en aquesta crisi sanitària, hi ha el balanç de persones que han aconseguit superar la malaltia. 376.210 valencianes i valencians ja se n’han recuperat. L’altra notícia positiva és l’arribada de les vacunes. Quan ja s’han complit més de dos mesos, hi ha més de 103.500 valencians que han rebut les dues dosis i s’han punxat ja un total de 334.284 dosis a la Comunitat, segons les últimes dades facilitades aquest dimarts per la Conselleria.