El València Basket va derrotar, aquest dimarts, l’Aluinvent DVTK Miskolc en els huitens de final de l’Eurocop, en un xoc en el qual la defensa li va permetre mantindre’s en el partit en els moments més difícils i en el qual tres triples de Leticia Romero van ajudar l’equip a esbossar el camí cap als quarts de final, en els quals s’enfrontarà, aquest dijous, com a local, a l’ESBVA-LM francés.

De la mà de la intrèpida Queralt Casas, el València va començar el partit més intens i això li va donar un parcial inicial de 9-2 i la iniciativa en el marcador fins al descans.

Attila Foeldi va aconseguir despertar el seu equip amb una rotació més accelerada, però quan les interiors Laura Gil i Raquel Carrera van eixir de la banqueta local també li van donar un impuls al seu equip (21-10, m.10).

El lideratge de Dora Medgyessy, les defenses alternatives i algunes accions de mèrit de Chanel Mokango van permetre al Miskolc acostar-se en el marcador, però el València, encara que va perdre el pas en atac, va mantindre la calma en defensa, a poc a poc va reconstruir-se en equip i, gràcies a Gil i a les pèrdues que va forçar, va arribar al descans amb un valuós avantatge (36-30, m.20).

El pas pel vestuari va refredar les locals, que van perdre tacte en la finalització i fluïdesa en l’anotació. Medgyessy va aprofitar la parada per a reduir al màxim el desavantatge, sembrar dubtes en el xoc i obligar Rubén Burgos a demanar un temps mort (42-40, m.25).

L’acció va ser providencial. L’equip valencià va redoblar la seua intensitat en defensa, va robar pilotes, va córrer i, de la mà de les precises Celeste Trahan-Davis i sobretot de Leticia Romero, va tornar a anotar per a signar un parcial de 16-4 (58-44, m.31).

Amb el xoc ja molt costa amunt, l’equip hongarés va buscar la seua gran estrela, Keyona Hayes, a la qual el València havia aconseguit controlar durant tot el xoc i que, encara que va sumar punts, no va aconseguir desbordar la defensa local.

Amb la confiança recuperada, el València no va deixar d’anotar i els tirs oberts d’interiors com Marie Gülich o Carrera (Gil es va retirar després d’una forta costellada) van rematar el rival, que diversos minuts abans del final del xoc ja va veure que era una missió impossible capgirar el marcador.