Juan Roig és un dels homes més rics del món. L’empresari valencià propietari de la cadena de supermercats Mercadona, amb venda física i en línia, és un dels espanyols que apareix en la prestigiosa llista de la revista Forbes. Com cada any, la publicació recull els noms de les persones més adinerades del planeta. En aquesta ocasió, de nou, l’amo de Mercadona és un dels noms que poden trobar-se en la llista.

Juan Roig

En concret, l’empresari valencià és el tercer espanyol més ric, segons Forbes. Roig amassa una fortuna valorada en 4.200 milions de dòlars (uns 3.520 milions d’euros), un mèrit pel qual ocupa la posició 680 de la classificació mundial.

El primer espanyol que podem trobar en la llista ocupa el lloc número 11 i ha incrementat en 20.000 milions de dòlars la seua fortuna enguany malgrat la crisi del coronavirus. Es tracta del gallec Amancio Ortega, creador de l’imperi tèxtil Inditex, marca sota la qual treballen Zara, Pull&Bear, entre altres firmes. Amb 77.000 milions de fortuna i malgrat l’increment esmentat, ha descendit cinc llocs en la classificació de la llista de Forbes.

Amancio Ortega

Sandra Ortega també apareix en la llista Forbes com una de les espanyoles amb més capital del planeta. La filla del fundador de Zara, accionista d’Inditex, ocupa la segona posició entre els espanyols inclosos en la llista, i la 344, amb 7.300 milions.

Hortensia Herrero, empresària, sòcia i vicepresidenta de Mercadona, és la tercera dona espanyola que apareix en la llista de Forbes. Herrero és molt coneguda a València pel seu treball com a patrona presidenta de la fundació que porta el seu nom, la qual es dedica, fonamentalment, a la recuperació d’edificis de caràcter cultural i històric com la restauració de la capella de Sant Nicolau o els Sants Joans. Herrero compta amb 2.600 milions de dòlars i ocupa el lloc 1.205 de la llista de Forbes.

Hortensia Herrero i Jaume Plensa, durant la inauguració de l’exposició d’escultures del barceloní a la Ciutat de les Arts