Amb un pressupost base de licitació de 247.931,78 euros (sense IVA) l’Ajuntament de València ha licitat el contracte per a instal·lar un mínim de 266 contenidors metàl·lics d’oli d’ús domèstic en tots els barris i pobles de València. En 2020, la ciutat de València va recollir, en els seus 95 contenidors, un total de 29,8 tones d’oli domèstic, que equivalen a aproximadament 37.250 litres d’oli.

El contracte té com a objectiu la instal·lació de contenidors d’oli d’ús domèstic en tots els barris i pobles de València. Tal com ha explicat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, “fins ara teníem molts contenidors en edificis públics, però això limitava l’horari en el qual la gent podia usar-los. Han sigut les veïnes i veïns els que ens van demanar que instal·làrem aquesta classe de contenidors al carrer i esperem que d’ací a uns pocs mesos estiguen ja disponibles”.

Aquest projecte té l’origen en la participació ciutadana dins de l’edició de pressupostos participatius de 2019-2020 i, des d’aleshores, s’ha estat treballant en el contracte, la licitació del qual es va publicar ahir.

Els contenidors, que seran antivandàlics i antirobatori, tindran un sistema de retenció de líquids antivessaments amb capacitat d’almenys sis litres. Constaran de dues parts, l’exterior que serà metàl·lic amb capacitat per a depositar l’oli en botelles de plàstic de fins a cinc litres; i la part interior, que serà una cubeta metàl·lica o un contenidor de polietilé d’alta densitat.