Exactament igual que AstraZeneca. L’Agència Europa de Medicaments (EMA) manté l’aval científic a la vacuna contra el coronavirus de Janssen, després d’haver completat la investigació sobre la relació entre el sèrum i 8 casos greus de trombosis amb trombocitopènia entre els més de 7 milions de vacunats als EUA.

L’organisme europeu determina que la vacuna és segura, encara que catalogarà aquestes trombosis com a “efectes infreqüents rars”. Igual que va succeir amb la vacuna d’AstraZeneca, l’Agència remarca que el risc d’aquests trombes entre els vacunats és molt baix i manté la recomanació d’ús de la vacuna, atés que el risc de no vacunar-se és superior.

Desbloqueig de les dosis per a la Comunitat Valenciana

El veredicte de l’EMA hauria de desbloquejar les més de 146.000 dosis que Janssen ja ha enviat a Espanya, més de 30.000 a la Comunitat Valenciana.

A diferència de les altres tres vacunes aprovades a Europa, la de Janssen és l’única de dosi única. La Comunitat Valenciana té previst rebre fins a setembre uns dos milions de vials d’aquest sèrum que permetran immunitzar el 40 % de la població del territori.

La decisió depén de Salut Pública i del Ministeri

L’aval de l’EMA a la vacuna deixa ara la pilota en la teulada del Ministeri de Sanitat. Seran les autoritats sanitàries espanyoles, juntament amb les autonomies, les que determinen l’ús o no d’aquest fàrmac, encara que tot apunta al fet que l’autorització per part de l’Agència Europea serà suficient per a desbloquejar l’ús del sèrum de Janssen.