Tecnologia d’última generació al servei de la salut. L’Hospital Universitari de la Ribera ha incorporat el robot quirúrgic més precís i avançat per a l’implantament de pròtesis de genoll. Aquest nou equip permet planificar mil·limètricament el desenvolupament de la intervenció, la grandària i la posició de la pròtesi que s’implantarà, la qual cosa acurta l’hospitalització i la recuperació del pacient.

Segons van detallar ahir fonts hospitalàries, aquest robot elabora, prèviament a l’operació, un mapa virtual de l’anatomia del pacient en tot just cinc minuts, amb l’objectiu que el cirurgià conega l’adaptabilitat i el comportament que tindrà la pròtesi de genoll després de l’operació.

Per la seua banda, el cap del Servei de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica de l’Hospital Universitari de la Ribera, el doctor Julio Ribes, va destacar: “La incorporació d’aquest equip nou beneficia tant pacients com professionals. D’una banda, accelera el postoperatori, ja que possibilita una cirurgia molt més precisa; d’altra banda, facilita enormement el treball dels cirurgians, ja que ens ofereix informació exacta de la pròtesi que es requereix, el procés d’implantació i el balanceig que, en un futur, tindran els lligaments”.

L’Hospital de la Ribera ha intervingut ja, amb aquest equip nou, un total de 30 pacients, en els quals s’han obtingut “uns resultats molt satisfactoris”, va destacar. A més, aquest robot nou compta amb un sistema d’assistència robòtica que ajuda el cirurgià en el tall d’ossos i de teixits i minimitza el risc d’error.