El València CF s’oposa frontalment a la Superlliga europea que encapçala i presideix Florentino Pérez al costat d’onze clubs més. El club de Mestalla es va fer ressò de manera oficial, ahir al matí, del comunicat que poc abans havia emés la Lliga de Futbol Professional amb expressions tan significatives com “competició europea secessionista i elitista, que ataca els principis bàsics de la competitivitat oberta i del mèrit esportiu que ocupen el més profund de l’ecosistema nacional i europeu”. O aquesta altra: “Hui dia, els aficionats al futbol de tot Europa poden somiar que el seu club, siga de la dimensió que siga, puga destacar en una competició, aconseguir el més alt i competir en el cim del futbol europeu. El València CF i LaLiga defensen aquesta tradició futbolística europea del futbol per a tots. El concepte proposat per 12 clubs europeu destrueix aquest somni, tanca la porta al cim del futbol europeu i permet l’entrada de només uns pocs a una elit”.

Però, a més del posicionament formal i oficial en contra de la competició liderada per Florentino Pérez, en el si del València CF preocupen les conseqüències que puga tindre la situació. De moment, només l’anunci de la creació d’aquesta competició ha generat molta incertesa en la indústria del futbol i això té una repercussió evident en l’economia dels clubs. De fet, el València CF estava més o menys al dia dels moviments que s’estaven produint, però en cap moment va ser ni informat ni sobretot convidat. És evident que el club de Mestalla no està ara per a aquests trots. Al València CF de Meriton li queda molt lluny. De moment, se centra a tractar de controlar el possible impacte que puga generar aquesta situació econòmicament.

Patrocinadors i drets

I pot afectar principalment en dues vies: una, la dels patrocinadors. Sense anar més lluny, el València CF ha de buscar-ne un per a la samarreta la temporada que ve, ja que enguany porta una casa d’apostes com a principal i això, la temporada que ve, estarà prohibit. L’altra és en els drets de televisió, que ara mateix estan en dubte, perquè poden ser diferents o, millor dit, més baixos, si la temporada que ve comença ja la competició. L’equació és clara, els mateixos diners a repartir amb una altra competició que, a més, jugaran alguns dels clubs més populars des del punt de vista de les audiències. Aquestes són variables que afecten el València CF i, lògicament, també la resta de clubs. Així, doncs, Llevant UE, Vila-real CF i Elx CF estan també molt pendents de com podria perjudicar-los. I, a això, cal afegir la incertesa que està generant la covid quant a drets de televisió. Per exemple, a França, Mediapro s’ha retirat de la licitació. Hi ha una evidència, amb uns estadis sense públic, el producte que poden oferir les lligues és menys atractiu. La covid i, ara, la Superlliga amenacen el futbol tal com el coneixem ara.