L’Àrea d’Igualtat de Sagunt ha clos el curs de formació sobre violència masclista, pel qual han passat prop de 40 agents de la Policia Local, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. El gran acolliment a aquesta iniciativa, que ha comptat amb la col·laboració del Grup d’Atenció a Dones de la Policia Local de Sagunt, fa que l’Ajuntament ja treballe en una reedició.

Amb una duració de 20 hores i finançament a càrrec dels fons del Pacte d’estat contra la violència de gènere del Ministeri d’Igualtat, la regidora de Policia de Sagunt, Natalia Antonino, va ser l’encarregada de clausurar el curs per a destacar la importància de la formació en aquesta matèria entre els cossos de seguretat i va agrair tant la participació com la implicació policial en la lluita contra la violència masclista.

Fonts municipals insisteixen que “la formació contínua i específica, des de la perspectiva de gènere, és un eix fonamental en la sensibilització dels agents que tenen contacte amb aquesta mena de violència, ja que, mitjançant l’educació, es pren consciència de la discriminació, de les emocions presents en tot el procés, de la socialització i la victimització, entre moltes altres coses”.

En aquest aspecte, el curs ha contribuït a l’adquisició de competències personals i professionals perquè s’incorpore la igualtat de gènere en la vida quotidiana i professional de les forces i cossos de seguretat, ja que és fonamental que aquests cossos tinguen formació específica en polítiques d’igualtat, que coneguen els prejudicis i estereotips sobre la base del gènere, la socialització de gènere, la utilització del llenguatge inclusiu i les eines i intervencions policials en el seu propi àmbit d’actuació, per a continuar amb la lluita contra la violència masclista”, recalquen des d’Igualtat.

El delegat d’aquest departament i alcalde de Sagunt, Darío Moreno, puntualitza que aquesta acció formativa “ha tingut una gran acceptació i el feedback és molt positiu. Per a prestar un servei de qualitat a les dones víctimes de violència, és imprescindible que les nostres forces i cossos de seguretat entenguen el fenomen en profunditat. I no parlem només del protocol que ha de seguir-se, sinó de donar un tracte humà i adequat a aquesta situació, evitant qualsevol revictimització i acompanyant la víctima en els primers moments, que són crítics”.

Moreno també assenyala que l’alta participació en el curs “demostra l’interés que aquesta problemàtica genera no només en la societat, sinó també entre la Policia Nacional, la Policia Local i la Guàrdia Civil”.