El Govern local de Calp (PP i Cs) es va quedar sol en la seua petició a la Conselleria d’Economia per a declarar el municipi com a zona de gran afluència turística, una figura que permet ampliar la temporada i que els comerços de més de 300 metres quadrats puguen obrir més diumenges.

El debat en el ple va concitar la divisió d’opinions entre el Govern local i l’oposició, però, en els dies previs, els xicotets comerciants de Calp ja havien manifestat el seu rebuig frontal a aquesta opció que beneficia les grans cadenes.

Des de l’oposició, el portaveu de Defensem Calp, Paco Quiles, va lamentar que no s’haguera consultat “els xicotets comerciants”. En aquesta línia es va manifestar Ximo Perles, de Compromís, que va assenyalar que no s’havia debatut la petició en el Consell Local de Turisme. D’altra banda, el socialista Santos Pastor va remarcar que “els serveis que ofereixen els comerços de Calp en l’actualitat ja són més que suficients”.

En la seua resposta, l’alcaldessa, Ana Sala, va dir que pretenien obrir “un camí de debat” i, després, “veure què es fa”. Sala va subratllar que l’obligació del Govern local és “defensar i fer costat a tothom” i va afirmar que no tenen “gens d’interés a perjudicar cap empresa, tots són igual d’importants, xicotets i grans”, va concloure.

Però els comerciants de Calp, a través de la seua associació, van ser molt més contundents, i en un comunicat van mostrar el seu rebuig a la declaració de destinació de gran afluència.

Una cosa que, segons van indicar, suposaria “la llibertat d’horaris d’obertura dels comerços i, sobretot, que les grans superfícies puguen obrir tots els dies de l’any amb el perjudici que això provocarà en la conciliació familiar dels comerços de proximitat”, però també dels seus treballadors.