L’informe que acaba de publicar la Conselleria de Sanitat confirma que un total de 109 municipis valencians han detectat contagis nous de coronavirus aquesta setmana i que només sis d’aquestes localitats tenen més d’una desena de positius.

València torna a ser la ciutat més afectada, amb 71 casos, seguida d’Alacant, amb 40; Castelló de la Plana, amb 24; Elx, amb 19 i Aldaia i Torrevieja, amb 12 cada una.

A més, hi ha nou casos nous a Dénia, l’Alcora i Vila-real; huit a Torrent, Vinaròs i Xàbia; set a Benidorm; sis a Elda, Gandia, Godella i Sant Vicent del Raspeig i cinc a Alaquàs, Almassora, Benicarló, Mislata, Ontinyent, Sedaví, Utiel i Xirivella.

A Benissa, Borriana, Burjassot, Chiva, Guardamar del Segura, Orihuela i Sagunt s’han detectat quatre casos nous; a Bétera, Callosa de Segura, la Vila Joiosa, Moixent, Mutxamel, Paterna, Picanya, Puçol, Requena, Santa Pola, Xàtiva i Xilxes, tres.

Albatera, Albuixech, Alcoi, Algemesí, Alzira, Borriol, Calp, Catarroja, Cullera, el Campello, el Verger, Guadassuar, l’Eliana, la Vall de Laguar, Llíria, Manises, Massanassa, Nules, Petrer, Quart de Poblet, Sant Joan de Moró, Sax i Vall d’Alba han comptabilitzat dos casos nous.

Un positiu nou s’ha detectat a Albaida, Albalat dels Sorells, Alfafar, Almàssera, Banyeres de Mariola, Bellreguard, Benetússer, Benferri, Beniatjar, Betxí, Buñol, Busot, Camporrobles, Carlet, Castalla, Caudete de las Fuentes, el Poble Nou de Benitatxell, els Poblets, Ibi, la Pobla de Vallbona, la Vall d’Uixó, Monforte del Cid, Montesa, Montserrat, Novelda, Olocau, Onda, Ondara, Paiporta, Pedreguer, Pego, Pilar de la Horadada, Rafelbunyol, Riba-roja de Túria, Rojales, Salinas, San Miguel de Salinas, Sant Joan d’Alacant, Sueca, Torrebaja, Vallada i Villena.

Nou morts en nou municipis

Respecte a les defuncions, se n’han detectat i assignat al municipi corresponent nou. Elx, la Pobla Llarga, Llutxent, Massamagrell, Mislata, Museros, Paiporta, Petrer i Sagunt lamenten un decés.