El secretari autonòmic d’Educació i FP, Miquel Soler, ha informat els representants dels sindicats educatius, les associacions de directores i directors dels centres i les patronals de l’ensenyament concertat sobre l’organització que ha determinat la Conselleria de Sanitat per a vacunar amb la segona dosi el personal que treballa als centres educatius i que tenia la cita pendent.

Cal recordar que Educació i Sanitat tenen establida una comissió de coordinació i durant aquestes setmanes s’ha definit el pla de vacunació del personal dels centres educatius. En aquest context, des de Sanitat s’ha determinat que els treballadors dels centres educatius reben la segona dosi en el seu respectiu punt de vacunació dependent del departament de salut on cadascú té el seu domicili, sense dependre del centre educatiu, com va ocórrer amb la primera dosi, quan cada col·legi i institut va ser citat en grup.

Segons Educació, en els pròxims dies cada treballador rebrà un SMS en el seu telèfon mòbil, en el qual se li indicarà que es procedirà a citar-lo per a completar la seua vacunació amb una segona dosi de Pfizer i, si rebutja vacunar-se amb Pfizer, se’l vacunarà amb AstraZeneca, com ja s’apuntava en una carta que Soler va remetre als centres recentment.

Per a rebutjar vacunar-se amb Pfizer ―en cas de preferir la pauta completa d’AstraZeneca― la persona citada haurà de fer clic en un enllaç que se li facilitarà en el mateix SMS.

Les citacions per a l’administració de la segona dosi també les rebrà cada persona en el seu mòbil, a través d’un SMS o d’una telefonada del departament de salut corresponent al domicili de cada persona.

Les citacions per part dels departaments de salut corresponents s’iniciaran el pròxim 21 de juny i la previsió és que acaben el 12 de juliol. S’indicarà a cada persona la data i l’hora per a fer efectiva la vacunació.