La Universitat de València, en concret el Departament de Prehistòria i Arqueologia, s’ha adherit a la sol·licitud plantejada per l’associació Amics del Carme a l’Ajuntament de València perquè duga a terme una excavació arqueològica al solar annex a la coneguda com a Casa del Rellotger, al costat del Micalet. Un solar que està a pocs metres de la plaça de la Reina, en les obres de remodelació de la qual han aparegut aquests últims dies restes arqueològiques vinculades a la muralla tardoromana.

La directora del Departament de Prehistòria de la UV, Teresa Orozco, es pronuncia “a favor d’ampliar la intervenció arqueològica a la Casa del Rellotger i no limitar-la a les estructures construïdes de l’edifici, ‘arqueologia de l’arquitectura’, i a un xicotet sondeig en el buit de l’ascensor”. El projecte de construcció d’una dotació al solar annex a la casa del Rellotger, en el qual mai s’ha dut a terme una excavació arqueològica, és, afirma la responsable de la Universitat, “una oportunitat única d’obtindre un coneixement científic del subsol de la ciutat en un sector que concentra evidències arqueològiques que es remunten a l’època de la fundació de la ciutat romana (Valentia) en el 138 a. n. e.”.

A la sol·licitud, impulsada per l’historiador i president d’Amics del Carme, Lluís Mira i Borderia, també s’han adherit Amics de Velluters, el Cercle per la Defensa del Patrimoni, la plataforma de la Muralla Islàmica i la Secció d’Arqueologia del Col·legi Oficial de Filosofia i Lletres de València i Castelló.