Més de 3.000 efectius de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional es desplegaran al llarg del litoral de la Comunitat Valenciana per a evitar aglomeracions, botellons i festes a les platges, que hauran d’estar tancades des de les 19 hores. La delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha presidit aquest dilluns, al Palau Temple, la reunió de coordinació del dispositiu de seguretat de la nit de Sant Joan. A aquests efectius se sumaran els agents de la policia local de cada municipi i els efectius de la Unitat de la Policia Nacional Adscrita a la Comunitat Valenciana.

A la reunió ha assistit la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo; el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel; la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP); els comandaments de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i la unitat adscrita al territori valencià; així com les tres subdelegacions del Govern a Alacant, Castelló i València.

Bravo ha anunciat que la Policia de la Generalitat multiplicarà per quatre els seus efectius per a evitar aglomeracions i controlar els aforaments en el litoral. En la reunió, els assistents han acordat remetre una circular als ajuntaments, mitjançant l’FVMP, per a recordar-los que s’han de prendre les mesures adequades orientades al tancament de les platges i d’altres espais tradicionals de celebració durant la nit de Sant Joan. A més, s’instarà els municipis perquè realitzen tasques pedagògiques amb la ciutadania, fent una crida a la responsabilitat, precaució i cautela.

“La Delegació ha convocat aquesta reunió per a aprofundir en la coordinació i preservar la seguretat de la ciutadania. És imprescindible que continuem pensant que el virus segueix ací, hem de tindre molta precaució i ser responsables per a no tirar per terra la gran tasca que s’ha fet aquest últim any”, ha subratllat la delegada.

La Policia Nacional desplegarà la unitat de cavalleria en el litoral de la capital del Túria i constituirà un post de comandament a la platja de la Malva-rosa per a coordinar els dispositius de la ciutat de València, Sagunt i Gandia. A més, la Guàrdia Civil farà controls preventius d’alcoholèmia i de substàncies estupefaents en els accessos a les platges. Les tres subdelegacions del Govern han convocat, en els últims dies, juntes de seguretat en municipis de costa per a informar els ajuntaments dels dispositius.

La consellera ha volgut “fer una crida a la joventut perquè continue sent igual de responsable com ja ho ha sigut al llarg de tants i tants mesos”. Per a Bravo, és necessari “continuar exigint aquesta responsabilitat” i que els poders públics “treballem de manera coordinada amb els ajuntaments”. A més, la titular d’Interior ha recordat que, després de la fi de l’estat d’alarma, “no hi ha mesures que afecten drets fonamentals”, per la qual cosa pot haver-hi reunions al carrer per part de grups diferents. “Ara bé —ha puntualitzat—, el que està prohibit són els botellons, no només per la legislació autonòmica, sinó també per les ordenances municipals que estaven i estan vigents abans, durant i després de la pandèmia”.