Licampa 1617, societat de Juan Roig, té previst invertir més de 35 milions d’euros en 2021 per a avançar en el projecte Casal Espanya Arena de València. La construcció del recinte, que compleix hui un any de l’inici de les obres, preveu convertir-se en un espai multiús de referència nacional i internacional, que aculla esdeveniments esportius, culturals i d’entreteniment i que contribuïsca a posicionar la ciutat i la Comunitat.

De l’import previst per a enguany, una part està destinada a la construcció d’infraestructures complementàries que dinamitzen el barri, com un espai nou per al Col·legi Públic Les Arts, les obres del qual van començar a mitjan novembre de 2020 i que es preveu inaugurar en el pròxim curs escolar.

Aquesta quantitat se suma als aproximadament 20 milions d’euros ja invertits des de l’inici del projecte, i que formen part del total dels 220 milions previstos per al finançament complet d’aquest pla, iniciativa de Juan Roig, la inversió de la qual procedeix del seu patrimoni personal. Fins hui, més de 40 proveïdors han participat en el projecte, que ha donat treball a més de 100 persones.

L’obra de l’Arena ha realitzat l’excavació prèvia de terreny a -2 metres i s’han finalitzat els murs pantalla. Actualment, s’està extraient l’aigua procedent del nivell freàtic, reconduïda a séquies pròximes.

La previsió és finalitzar l’excavació del terreny fins als set metres de profunditat i realitzar la fonamentació especial durant l’estiu, per a poder així iniciar la fase 2 en el segon semestre d’enguany. Aquesta fase preveu l’estructura de formigó i metàl·lica del recinte.

Un projecte ambiciós

Aquest recinte es troba als carrers Ángel Villena, Bomber Ramon Duart i Antonio Ferrandis i ocuparà una superfície total d’uns 47.000 metres quadrats. Comptarà amb una capacitat màxima de 15.600 espectadors en el mode bàsquet i de 18.600 en el mode concert.

A més, el projecte preveu la construcció d’un aparcament subterrani i una part en altura amb aproximadament 1.300 places, la construcció annexa de la nova seu del València Basket Club, una sala multiusos per a múltiples disponibilitats de 1.200 metres quadrats o zones de restauració, entre d’altres.