Calp celebrarà demà divendres 30 i el dissabte 31 dos actes d'elecció i proclamació de les reines de les festes de 2020 i 2021. Els esdeveniments se celebraran a la plaça Major amb aforament limitat i amb totes les mesures sanitàries exigides: els festers portaran màscara en tot moment i el públic haurà de romandre assegut durant tot l'acte.

D'aquesta manera, la Comissió de Festes de 2020, que presideix Lidia Ferrer i que l'any passat no va poder celebrar cap acte, triarà demà les seues reines major i infantil i les presentarà a tots els seus festers a l'escenari de grans dimensions instal·lat a la plaça Major. El dissabte serà el torn de la Comissió de Festes de 2021, que presideix Angela Pineda i que també triarà en el mateix lloc les seues reines. A causa de la pandèmia, de manera excepcional, Calp tindrà dues reines majors i dues reines infantils.

L'acte d'elecció de les reines abans de la pandèmia Levante-EMV

La setmana que ve, la que hauria sigut la setmana gran de les festes patronals en honor a la Mare de Déu de les Neus, se celebraran actes religiosos i espectacles culturals. Tots els actes se celebraran a la plaça Major, excepte l'ofrena a la patrona, que es farà a la plaça de la Villa, amb control d'aforament, asseguts i amb totes les mesures sanitàries.

L'alcaldessa, Ana Sala, ha assenyalat que “aquestes no són les festes que tots voldríem, però són les que podem celebrar en la situació en la qual ens trobem. Tots els actes es desenvoluparan amb totes les mesures de seguretat i complint la normativa sanitària. Ha costat molt arribar fins ací i organitzar un mínim de programació, per això vull donar les gràcies a les comissions de festes de 2020 i 2021”.