La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha mostrat la seua “total oposició” a la “imposició” d’una taxa turística a la ciutat de València, “tal com pretén la Generalitat amb l’aval de Joan Ribó”. “La Generalitat ha posat la pilota de la taxa turística en aquesta teulada i volem que els socialistes diguen clarament si imposaran la taxa turística. Sabem que Ribó hi està a favor, però volem que el PSPV deixe de marejar i s’hi pronuncie clarament”, ha assenyalat.

Catalá ha recordat que aquest sector “ha perdut 10.000 milions en l’últim any i encara té 20.000 treballadors en ERTO. No es mereixen suportar més pressió fiscal”.

Sobre la intenció del govern de Ribó i PSPV de suprimir l’ampliació temporal de terrasses que va aprovar l’any passat, Catalá ha demanat “una solució transitòria, a més d’una major flexibilitat d’ací a final d’any per tal que els hostalers es recuperen d’un any duríssim amb caigudes de facturació de fins al 80 %. L’hostaleria de la ciutat ha de recuperar-se perquè la gent faça sostenible el seu negoci”.