Un caça de l’Exèrcit de l’Aire ha sorprés, aquest matí, els veïns de la ciutat de València i l’àrea metropolitana en sobrevolar l’urbs amb un gran baluern. El pas de l’avió de combat s’ha produït poc abans de les 10.30 hores i ha durat a penes uns minuts durant els quals molts han pensat que es tractava d’una aeronau comercial a punt d’estavellar-se, atés que el soroll ha sigut ensordidor i sonava com si es tractara d’un avió de grans dimensions volant extraordinàriament baix.

No obstant això, no es tractava de cap situació anormal, sinó que el baluern l’ha produït el pas d’un reactor de l’Exèrcit de l’Aire que ha passat diverses vegades sobre la ciutat de València i l’àrea metropolitana.

Un avió de combat F18 com el que hui ha sobrevolat València. pxhere

Un caça a València

Segons les fonts consultades per Levante-EMV, el caça de l’Exèrcit de l’Aire que hui ha sobrevolat València era un F18, un avió de fabricació estatunidenca (el fabricant és Mc Donnell Douglas) que va entrar en servei a Espanya en 1986 i que, durant anys, va ser emblema dels avions de combat de l’Exèrcit espanyol.