Més de 600 plantes de marihuana repartides en tres hivernacles de 50 metres quadrats d’extensió. La Guàrdia Civil d’Ontinyent ha detingut tres persones relacionades amb l’explotació d’una plantació de dimensions considerables. L’operació, batejada amb el nom de Pies5, s’ha desenvolupat des de principis del passat mes de setembre.

Agents de la Guàrdia Civil van registrar una casa rural al terme municipal d’Agullent el passat 28 de setembre. Durant la investigació es van intervindre més de 600 plantes de marihuana dividides en 3 hivernacles de 50 metres quadrats cada un. Al seu torn, també van ser detingudes dues dones de 29 i 56 anys, de nacionalitat polonesa, que es trobaven en l’habitatge. Una d’elles era la propietària de l’immoble i se’ls imputa un delicte contra la salut pública (cultiu de plantes de marihuana) i un altre de pertinença a organització criminal. Així mateix, un home de 40 anys de la mateixa nacionalitat va ser investigat pels mateixos fets.

Igualment, els investigadors van trobar en el domicili més de 20 quilograms en cabdells, bàscules de precisió, envasadores al buit, aires condicionats, halògens, humidificadors i altre material necessari per al bon desenvolupament de les plantes.

La Guàrdia Civil també va descobrir que hi havia càmeres de vigilància amb la finalitat de protegir la plantació, com també diverses pistoles simulades, jupetins antibales, defenses extensibles i matxets de grans dimensions.

Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 d’Ontinyent, que ha decretat l’ingrés en presó de les dues detingudes.