L’entrenador del València, José Bordalás, va explicar que “la jugada del penal va ser determinant perquè el partit estava molt igualat i no va ser penal”, després de perdre per 3-1 contra el Barça. “No podem parlar de resultat just o injust, però crec que no ha sigut un partit per a perdre per 3-1, l’equip va fer mèrits en la segona part per a aconseguir l’empat”, va afegir en aquest sentit el tècnic valencianista en roda de premsa al Camp Nou. “No entenem de cap manera que, malgrat la tecnologia, s’haja xiulat penal. Estem òbviament indignats”, va recalcar.

El capità del València, José Luis Gayà, cau davant del jugador del Barça Sergiño Dest. | EFE/ALEJANDRO GARCÍA

L’alacantí també es va queixar de les faltes rebudes, sobretot les patides per Gonçalo Guedes: “Li han fet cinc faltes seguides en un període molt breu i això ens ha minvat perquè és un jugador diferencial”. D’altra banda, Bordalás va dir estar “content amb l’actitud” del seu equip malgrat acumular cinc partits seguits sense conéixer la victòria, però va puntualitzar que ha de “millorar a nivell defensiu” perquè li han fet “massa gols”.

Respecte al nivell mostrat pel Barça, el tècnic del València es va mostrar contundent: “De cap manera es pot dubtar de la capacitat i del potencial del Barça. És un equip que ha tingut dificultats amb sancions i baixes i estarà barallant amb els millors”.

El capità del València, José Luis Gayà, va parlar als micròfons de Movistar al final del partit. El lateral va ser un dels principals protagonistes al Camp Nou després d’anotar el gol que va posar per davant el València i, poc després, cometre el polèmic penal sobre Ansu Fati.

Gayà: “Xiulen el que volen”

“Tots coincideixen que arribe i toque la pilota i li la lleve a Ansu Fati, pot haver-hi un xicotet contacte però això és com sempre. (...) No sé com s’ha vist des de la televisió, les preses sempre enganyen. La temporada passada ja me’n van xiular un i ara un altre. És això de sempre, xiulen el que volen”, va dir Gayà.

El defensa va explicar que el partit se li va escapar al seu equip “per les clares ocasions de gol fallades”. “Veníem amb una intenció molt clara, intentant pressionar a dalt per a no deixar-los eixir, i ens ha durat fins al 80 i poc. Hem competit bé”, va analitzar el lateral de Pedreguer.

Així, va considerar que el València, “en línies generals”, va fer “un bon partit”, i que en la segona part va incomodar el Barça. “Però Ter Stegen ha demostrat que és un gran porter”, va sentenciar.

Koeman: “Es pot dubtar”

L’entrenador del Barcelona, Ronald Koeman, va admetre que “es pot dubtar sobre si és penal o no, però l’àrbitre l’ha xiulat i el VAR no ha entrat en la decisió”.

Sobre la victòria aconseguida, va considerar que “Ansu Fati i Memphis Depay han demostrat que tenen connexió”, després del triomf per 3-1 contra el València en la jornada 9 de LaLiga Santander. “Els dos necessiten la seua llibertat i en el gol de l’empat han demostrat el que poden oferir junts”, va afegir Koeman en roda de premsa.

L’extècnic del València, que ha estat qüestionat en les últimes setmanes al capdavant de la banqueta del Barça, es va sincerar respecte a la seua continuïtat: “Tinc dos dies de tranquil·litat i els aprofitaré”.

“Hi ha tanta diferència entre les sensacions que hi ha quan guanyes un partit i quan el perds...”, va reflexionar Koeman.