L’ocupació i la formació com a fórmula per a estimular-la. Aquests són els principals assumptes que es posaran damunt de la taula aquest dimecres, 20 d’octubre, a Torrent, en la taula redona organitzada per Levante-EMV l’Horta amb l’Ajuntament de Torrent i l’empresa municipal Idea’t. La cita tindrà lloc a la sala cívica de l’antic mercat, enfront de l’emblemàtica torre de Torrent.

A partir de les 9.30 hores i amb presència de públic, que haurà de tramitar la invitació prèvia per a assistir a l’acte, debatran sobre les polítiques públiques en matèria d’ocupació i formació, i quina és la seua situació a la comarca, així com altres recursos, el regidor de Modernització, Andrés Campos; la directora general de Labora, Rocío Briones; la dirigent del Fòrum Empresarial de l’Horta Sud, Immaculada Vela; el professional Víctor Tatay, de l’empresa Adecco, consultora en la matèria, i Miguel Ribera, representant de l’Associació Valenciana Economia del Bé Comú, seleccionats tots ells per Idea’t.

Amb el títol “Impulsant l’ocupació i l’economia a l’Horta Sud”, s’abordaran assumptes relacionats amb el futur de l’ocupació, els perfils més demandats i aquells que desapareixeran, què fan les diferents organitzacions i administracions perquè encaixen l’oferta i la demanda d’ocupació o quines mesures han d’adoptar-se perquè les empreses puguen generar més llocs de treball.

Economia a l’Horta Sud

Així mateix, s’analitzaran aspectes com el teletreball o l’autoocupació i si les empreses tenen dificultats per a cobrir determinats llocs de treball. A més, s’analitzarà quina és la situació de l’economia a l’Horta Sud i com repercuteix en les empreses i l’ocupació.

Idea’t s’encarrega del foment de l’ocupació

Idea’t és una empresa pública municipal de l’Ajuntament de Torrent que té com un dels seus objectius el foment de l’ocupació i la formació a la ciutat. Per a això, Idea’t és agència de col·locació autoritzada per LABORA, per la qual cosa, com a tal, du a terme tasques d’intermediació laboral, accions individuals i grupals d’orientació per a la cerca d’ocupació i cursos de formació per a ocupació. Així mateix, Idea’t organitza i impulsa nombroses accions de formació, entre les quals destaquen les llançadores Connecta Ocupació, amb el patrocini de les fundacions Santa María la Real i Telefónica. La responsable de coordinar totes les accions és la gerent, María Muñoz, que compleix una dècada en el càrrec. L’empresa municipal Idea’t es va crear l’any 2011 per iniciativa del Ple de l’Ajuntament de Torrent i amb la unanimitat de tots els grups municipals. Les seues instal·lacions es troben al carrer València de Torrent.