El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, es va reunir, ahir, dimarts, a Ademuz, amb els responsables locals dels set municipis de la comarca del Racó, als quals ha avançat, entre altres assumptes, les noves ajudes que rebran els consistoris en el marc del Fons de Cooperació contra la Despoblació, que s’aprovaran d’ací a uns dies en el ple d’octubre.

Acompanyat del diputat de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació, Ramiro Rivera, el president Gaspar ha tractat amb els responsables dels municipis del Racó d’Ademús la destinació de futures inversions provincials, que donaran resposta a projectes de mobilitat i accions encaminades a combatre la despoblació a la comarca.

Reunió d’alcaldes del Racó d’Ademús amb el president Toni Gaspar

En la reunió han participat les alcaldesses de Puebla de San Miguel, Eva M. Azcutia; Vallanca, Ruth Sánchez; i Torrebaja, M. Carmen Villanueva; i els alcaldes de Castielfabib, Eduardo Aguilar; Casas Altas, Bernardo Gares; i Ademuz, Ángel Andrés; a més del regidor de Casas Bajas Antonio Baeza. Elles i ells han sigut informats pels responsables provincials de l’increment de la partida que rebran del Fons de Cooperació contra la Despoblació, en el qual la Diputació ha inclòs una aportació addicional per als municipis de menys de 300 habitants.

Alcaldes i alcaldesses han coincidit a valorar molt positivament el tracte dispensat per la Diputació a la comarca, que al llarg d’aquest any ha rebut uns tres milions d’euros de la corporació provincial mitjançant el Pla d’inversions i el Fons de Cooperació Municipal.

Reunió d’alcaldes i alcaldesses amb Toni Gaspar

Per la seua banda, el president Gaspar ha insistit que “l’atenció als municipis més xicotets és la raó de ser de la Diputació i això ho tenim molt clar en totes les iniciatives i els programes que posem en marxa, com demostra l’increment del Pla d’inversions, el Fons de Cooperació i les ajudes del Fons contra la Despoblació al Racó d’Ademús”.