L’Ajuntament de Massanassa ha aprovat per unanimitat, en l’última sessió plenària, una modificació en l’Impost de Béns Immobles amb la qual es bonifica la instal·lació de plaques solars amb un 50 % del rebut de l’IBI. Aquest percentatge “és el més alt que permet la llei; per això arribem a bonificar la meitat de l’IBI durant cinc anys, per a fomentar l’ús de les energies renovables en els habitatges del municipi”, ha explicat l’alcalde de Massanassa, Paco Comes.

La bonificació s’aplicarà a les instal·lacions noves que s’instal·len a partir de l’any que ve per a promoure l’aprofitament tèrmic i elèctric de l’energia del sol, ajudar les famílies en el canvi a energies sostenibles i contribuir a rebaixar els rebuts de consum d’energia per mitjà de l’autoproveïment”, ha afegit l’alcalde, Paco Comes.

El període de duració de la bonificació s’estén a cinc anys des del primer exercici de la sol·licitud de bonificació, ja que és el període que es considera raonable per a fomentar la duració en el temps de la utilització de les instal·lacions.

També es pretén que hi haja una proporcionalitat entre la despesa realitzada en la instal·lació i l’import de la bonificació que es pot gaudir. Per això s’estableix una limitació en l’import que no podrà superar, aquesta bonificació, el 50 % del cost de la instal·lació, distribuït en cinc exercicis, i es limita a 400 euros l’import anual de la bonificació per immoble.

La reglamentació de la bonificació estableix, a més, un mínim instal·lat i en funcionament d’1 kWp per a les fotovoltaiques i 1kW per a la resta, per a fomentar que aquestes instal·lacions tinguen un impacte significatiu en el consum d’altres fonts d’energia.

El PSOE recrimina que han “calcat” la seua moció que va ser rebutjada

El PSOE de Massanassa, que va votar a favor de la proposta en l’últim ple, recrimina que aquesta “és la mateixa, en essència, que va presentar el PSOE el mes de març passat, que PP i Cs van rebutjar i que va generar un acalorat i llarg debat en el qual l’Alcaldia va ordenar fer un recés a fi de convéncer el PSOE perquè modificara la seua moció, amb l’argument que s’estava estudiant donar subvencions (i no bonificacions) de fins a 3.000 euros”.

Des de la formació socialista, lamenten que “una qüestió de sigles haja retardat sis mesos l’aprovació d’una bonificació en l’IBI que ja gaudeixen molts municipis i que suposa un incentiu a l’hora de triar energies renovables i netes. Fa la sensació que les propostes, encara que siguen bones per al poble, es tomben si venen de l’oposició”, van afirmar en el Ple des del PSOE.