L’entrenador del València Basket, Joan Peñarroya, va analitzar ahir el partit de demà dimecres en la pista del Buducnost VOLI Podgorica, corresponent a l’Eurocopa. “És un dels rivals més destacats de la competició, com ha demostrat en les últimes edicions. És un equip amb jugadors importants, experts, que solen traure avantatge del seu coneixement del joc i de la seua qualitat”, va destacar el tècnic català, que va reiterar que “Montenegro sempre és un desplaçament difícil, és una pista complicada, un dels rivals cridats a ser forts. Nosaltres hi anem amb la il·lusió de fer un bon partit”.

La pista del Buducnost destaca també per la pressió que exerceix la seua afició, una cosa que lluny d’acoquinar el tècnic, el motiva encara més: “Tant de bo estiga ple el camp, el que volem són pistes plenes i amb ambient i, si hi ha un ambient calent, com sol passar en aquests països, tampoc ens va malament. Ens serveix per a guanyar experiència en aquests partits”.

Una jornada més, la infermeria serà el principal maldecap per a Joan Peñarroya, que perd Sam Van Rossom per al partit de demà. Com confirmava ahir el club, el base belga pateix una lesió en la musculatura isquiotibial de la cama esquerra i no viatjarà a Montenegro: “No es tracta d’una recaiguda de la lesió anterior, ja que ara és l’altra cama. És poca cosa i esperem que prompte estiga de nou a punt per a jugar”.

La notícia positiva és que tant Bojan Dubljevic com Klemen Prepelic es van incorporar ahir als entrenaments amb la resta de la plantilla, si bé encara és prompte per a saber si podran jugar contra el Buducnost: “Bojan viatjarà a Podgorica. Veurem com respon el seu turmell d’ací a dimecres i veurem si pot jugar”. També és dubtosa la participació de Klemen Prepelic, un jugador que, com va recordar Peñarroya, a penes ha pogut entrar en el treball de grup aquesta temporada: “Va jugar el 7 d’agost l’últim partit amb Eslovènia, després va jugar amb nosaltres un partit de Supercopa després d’haver entrenat quatre o cinc dies. En definitiva, en dos mesos i mig, a penes ha treballat uns set dies amb l’equip”.

Els que en principi estaran ja al cent per cent són els tres jugadors que la setmana passada es veien afectats per un virus estomacal: Jaime Pradilla, Josep Puerto i Louis Labeyrie: “Ja estan recuperats d’aquest episodi i no han tornat a tindre problemes. Algú del cos tècnic ha passat un cap de setmana complicat, però la plantilla està bé”.

Sobre les claus per a tornar victoriosos de Montenegro, Peñarroya va comentar: “Són un equip amb molta experiència que sap agafar-se bé als partits, portar el ritme. Esperen el seu moment per a intentar agafar un avantatge i allargar-lo fins al final del partit”.

Quatre lesionats encara

Les proves d’imatge a les quals es va sotmetre Van Rossom van revelar que pateix una lesió en la musculatura isquiotibial de la cama esquerra que li impedirà estar amb l’equip en el partit de dimecres en la pista del Buducnost VOLI Podgorica. Amb la seua absència i malgrat el retorn de Dubljevic, Peñarroya encara té quatre baixes, ja que segueixen lesionats Tobey, Prepelic i Víctor Claver.