El Departament de Ciències de la Mar i Biologia Aplicada de la Universitat d’Alacant ha lliurat a l’Ajuntament de Teulada l’informe triennal sobre l’estat en què es troben les prades de posidònia oceànica enfront de les platges de l’Ampolla i el Portet. La valoració global és que, a profunditats intermèdies, les prades de posidònia es troben en “un excel·lent estat de conservació”.

L’estudi, segons van assenyalar fonts municipals, es fa a petició del Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Teulada, amb l’objectiu de controlar la conservació de les prades de posidònia i prendre noves mesures de protecció, en cas que siga necessari.

Els investigadors de la Universitat d’Alacant en la costa de Moraria Ajuntament de Teulada

Així mateix, no s’hi han trobat espècies invasores com la Caulerpa cylindracea o l’Asparagopsis taxiformis, abundants en altres zones del litoral alacantí, que competeixen i poden desplaçar la posidònia quan les prades no es troben en un bon estat de conservació.

D’altra banda, aquestes fonts van destacar que, malgrat el bon estat global de conservació, sí que s’ha detectat un percentatge de mata morta, per la qual cosa recomanen continuar amb els estudis en els pròxims anys per a tindre un control de la seua evolució en el temps.

Des de la Regidoria de Medi Ambient, que assumeix Luis Caballero, ja s’han previst noves mesures per a assegurar la protecció de les prades, com pot ser l’increment de les boies ecològiques de fondeig d’embarcacions, entre altres.