Els cementeris de Sagunt no es lliuren del protocol covid amb motiu de la imminent festivitat de Tots Sants. El delegat d’aquest departament, Javier Timón, precisa que “malgrat que ens trobem en una bona situació sanitària, és necessari recordar que seguim en pandèmia i, per això, hem d’apel·lar a la prudència i a la responsabilitat”. Això es tradueix en la distància de seguretat, l’ús de gel hidroalcohòlic, la utilització de mascareta i el control d’aforaments en interiors.

Així, el socialista afig que “per a garantir l’ordre i una major fluïdesa, recomanem que s’espaien les visites al llarg de l’àmplia franja horària d’obertura de les instal·lacions ―de 8 a 18 hores―, aixi com evitar els moments de més afluència i les aglomeracions de persones o les cues en l’entrada”.

Des de hui i fins diumenge, assenyalen fonts municipals, hi haurà disponible en els cementeris, tant de Sagunt com del Port, material com poals, graneres, recollidors i escales per a les persones que acudisquen a endreçar les sepultures de cara a l’1 de novembre. Per a utilitzar-lo, caldrà demanar-ho als operaris i retornar-los perquè siguen desinfectats i els puguen usar altres persones.

“Des del Departament de Cementeris, hem treballat per a garantir que es posen tots els serveis a la disposició de la ciutadania”, explica Timón.

Autobusos gratuïts

Com cada any, l’Ajuntament de Sagunt oferirà dilluns un servei d’autobús gratuït als cementeris entre les 9 i les 18 hores. Per al nucli històric, el recorregut partirà de l’asil i passarà pel carrer Terol i Camí Reial a l’anada i tornarà pel carrer Horts i la plaça Cronista Chabret fins a l’asil a la tornada, amb una freqüència de mitja hora. Per al Port, el trajecte començarà a l’avinguda Arquitecte Alfredo Simón i recorrerà les avingudes Mediterrani, 9 d’Octubre, Hispanitat i el carrer Azorín.