Ecologistes en Acció de la Marina Alta ha convocat una concentració el pròxim 7 de novembre per a demanar la paralització de les obres que la Conselleria de Política Territorial executarà a la cala del Pope de Xàbia en els pròxims mesos.

Aquests treballs suposaran, segons recull el projecte de l’obra, l’ompliment de l’antiga platja, que era molt apreciada pels veïns de Xàbia, al mateix temps que permetran consolidar un restaurant que hi ha en aquest mateix punt. Les obres van ser adjudicades a Licuas, SA, tal com va avançar Levante-EMV.

El col·lectiu ecologista va insistir ahir en un comunicat que la desaparició de la cala del Pope i la del Tangó “no s’ha produït a causa dels temporals ni el pas del temps”, sinó que es deu “exclusivament a l’acció humana”, i es van referir, en concret, “a la construcció del restaurant en els anys 70 i a les successives ampliacions dels murs d’aquest establiment”.

Van assenyalar, a més, que van presentar al·legacions contra la concessió administrativa a aquest negoci, però que no van obtindre “cap resposta definitiva per part de Ports de la Generalitat”.

Des d’Ecologistes en Acció van insistir que l’obra que pretén executar el Consell no té cap informe de declaració d’impacte ambiental. No obstant això, segons ha pogut conéixer aquesta redacció, sí que hi ha una avaluació ambiental “simplificada” que va elaborar l’equip del Parc Natural del Montgó el primer semestre de 2018.

En aquest informe s’analitza el procediment d’execució de l’obra i es recomana, entre altres actuacions, la instal·lació de barreres anticontaminació per a evitar que la retirada de materials s’estenga per l’àmbit de la Reserva Marina del Cap de Sant Antoni.