Equip de govern i oposició municipal (excepte Vox) van ser capaços de posar-se d’acord per a aprovar una moció mitjançant la qual reclamen al Govern d’Espanya una major assignació a la ciutat dins dels pressupostos generals de l’Estat i que reivindica la tradicional injustícia del repartiment.

La moció fa referència a les inversions que s’hi han de fer des de Madrid i que estan pendents. Especialment en infraestructures ferroviàries, així com un increment en els recursos econòmics en els grans contenidors culturals (IVAM, Palau de les Arts, Sant Pius V i Museu González Martí).

Govern i oposició van escenificar les seues diferències de matís durant el debat. Va ser el PP qui va presentar la moció, que va ser canviada per una transaccional, que, al seu torn, va ser modificada i presentada per l’equip de govern. “Ens ha sorprés que el Govern municipal presente una moció calcada a la nostra. Això ens permetrà arribar a un acord, encara que ens quedem amb l’original, la nostra”, va assegurar María José Catalá. Per la seua banda, Sandra Gómez va reivindicar que “des que el PSOE governa, hi ha hagut només dos pressupostos i l’augment d’inversions ha sigut notable”.